نشست علمی «بايسته‌هاي‌ اخلاقي‌، علمي ‌و ‌مهارتي تفسیرپژوهي‌»

نشست علمی «بايسته‌هاي‌ اخلاقي‌، علمي ‌و ‌مهارتي تفسیرپژوهي‌»

به گزارش معاونت پژوهش مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن صادقین (علیهما السلام)، نشستی علمی با موضوع «بايسته‌هاي‌ اخلاقي‌، علمي ‌و ‌مهارتي تفسیرپژوهي‌» با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر فتح الله نجارزادگان برگزار گردید.

ایشان در این جلسه در سه محور مباحث خود را ارائه فرمودند. در محور اول به بحث از «بايسته‌هاي اخلاقي در حوزه تفسیرپژوهي» اشاره کرده و بیان کردند: بايسته‌هاي اخلاقي در حوزه تفسیرپژوهي را می‌توان در سه محور اخلاق بندگی، فردی و اجتماعی تقسیم نمود و سپس آفات عالمان را به آن افزود و افراد را از آن بر حذر داشت.

وی در ادامه به محور دوم بحث یعنی «بایسته‌های علمی قرآن در حوزه تفسیرپژوهي» پرداخته و فرمودند: این بخش سهم به سزایی در امر تفسیر دارد و مشتاقان تفسیر باید با مطالعه یا تعلّم آن را فراگیرند.

ایشان در ادامه به هفت محور از بایسته‌های علمی قرآن در حوزه تفسیرپژوهي اشاره کردند:

1. شناخت قرآن؛

2. شناخت انتظار قرآن و انتظار از قرآن؛

3. شناخت نظام تعالیم و بافت قرآن؛

4. آگاهی از شیوه‌های بیان معارف قرآن؛

5. آگاهی کامل از مفاهیم پایه و اساسی (کلیدی) در قرآن؛

6. درک ارتباط قرآن با اهل بیت (علیهم السلام)؛

7. آگاهی از علوم مورد نیاز برای تفسیر.

در ادامه استاد حوزه و دانشگاه به محور سوم یعنی «بایسته‌های روشی و مهارتی تفسیر پژوهی» پرداختند و شاخصه‌هایی از قبل آشنایی با روش تحقیق، روش استفاده و بهره‌گیری از میراث تفسیری معصومان، روش شبهه‌شناسی و پاسخ به شبهات و پرسش‌های قرآنی، روش استفاده از فضای مجازی و پایگاه‌های علمی را برای ره‌پویان در حوزۀ تفسیر لازم بر شمردند.

شایان ذکر است این نشست علمی در سالن جلسات مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن صادقین (علیهما السلام) با حضور مدیر، معاونان، اساتید و دانش‌پژوهان این مرکز برگزار شد و در انتهای جلسه به سؤالات مهم در این حوزه پاسخ داده شد.

Works with AZEXO page builder